PaaPinden.dk

Hvorfor strikke? Ja hvorfor egentlig ikke?

 

 

 

INFO! PaaPinden.dks blog er pt. ved at blive flyttet til sit nye layout på www.paapinden.dk.

Indtil videre er alle strikkeartikler, opskrifter samt ordbog flyttet med til det nye system, så her kan du gå på opdagelse med det samme. Som noget nyt er der oprettet et videogalleri, hvor alle videoer nu er samlet. Det betyder, at du nu kan gå på opdagelse i videoerne uden om artiklerne.

God strikkelyst

  • English
  • Dansk

Uglehue - nu til bettetøsen

Posted by KnittingDane on tor, 2012-11-22 19:57

Ja denne hue skulle så have været til storetøsen og ikke bettetøsen!

Hvornår lærer jeg det mon? Når nu mit instinkt skriger: Den er for lille! Så skal jeg lytte til instinket og ikke modtageren der mener, at den passer fint. Det er jo ligesom prøvet, og det blev der ingen trøje til manden ud af...

Huen mangler selvfølgelig stadig øjne, men til gengæld er den så udstyret med ben af refleksgarn - meget praktisk i denne mørke tid.

Uglehuen

Huen er en uglehue og jeg har strikket den efter denne opskrift: Wise Old Owl Hats. Dog med 88 masker i stedet for 100 - mon ikke jeg bare skulle have holdt mig til opskriften i stedet.

Kommentarer

Indsendt af Pia den

Min store dreng (4 år) er i uglegruppen i bhv. og jeg overvejede et split sekund at strikke en til ham, men jeg kan umuligt hamle op med spiderman Wink men jeg er da nødt til at forsøge mig med en alligevel - nok i voksenstr. så kan jeg da altid prakke den på en uskyldig i gave Stortsmil

Indsendt af KnittingDane den

ja strik den endelig i voksenstørrelse Stortsmil

Indsendt af Vibe den

Det er et skønt mønster, og jeg drømmer om at blive modig nok til at kaste mig ud i "et eller andet" med ugler på Smile Jeg har set et fint fint sjal, der måske kunne blive mit, hvis jeg nogensinde får knækket sjals-koden Smile

Indsendt af KnittingDane den

Kast dig bare ud i det - du finder først ud af om det er for svært når du prøver Wink

Indsendt af Vibeke Larsen den

Hej Irene

Hvor er den sød og fin.Hvor har du refleks garnet fra? Det synes jeg er er en rigtig god ide. Det er så vigtigt at blive set i den mørke tid, hvad enten man er et lille menneske eller stort, gående eller på cykel.

med venlig hilsen
Vibeke Larsen

Indsendt af KnittingDane den

Jeg har købt refleksgarnet i min lokale garnshop - Garnhulen i Jernbanegade i Sønderborg midtby.

Indsendt af Connie den

Rigtig sød hue til en sød lille pige Smile
Jeg er i gang med at strikke den til min datter og undrer mig lidt over stykket efter uglerne. I opskriften er der strikket ret og taget ind først med 11 masker, 10 masker osv. På dit billede ser det ud som om det er vrang masker - er det rigtigt og hvordan har du taget ind? Jeg undrer mig også over maskerne som går fra uglerne for jeg er lidt i tvivl om det er alm retmaske eller ej? Jeg håber du kan hjælpe mig videre.

Indsendt af KnittingDane den

Jeg har heller ikke fulgt opskriften hele vejen op Smile Jeg forsatte blot i ribstrik og tog ind sådan ad hoc - tøsen kalder dem hornugler Dirol

Indsendt af Ketty Nielsen den

Hej Irene
Den fine uglehue vil mit barnebarn mege gerne have.
Har du mulighed for at oversætte opskriften på uglehuen.
Det er især garnets strikkefastheden og pindenes størelse jeg ikke forstår.
Mvh
Ketty Nielsen

Indsendt af KnittingDane den

Hej Ketty

Jeg har desværre ikke tid til at oversætte opskrifter. Måske kan du finde hjælp i strikkeordbogen http://www.paapinden.dk/strikkeordbog

Men strikkefastheden er gauge of 4.5-5 sts per inch - dvs 4,5-5 masker pr tomme. Det svarer til 18-20 masker pr. 10 cm

Pindestørrelse er Size 7, dvs 4,5 mm - du kan se de amerikanske og engelske størrelser her http://www.paapinden.dk/strik/pindestoerrelser