PaaPinden.dk

Hvorfor strikke? Ja hvorfor egentlig ikke?

 

 

 

INFO! PaaPinden.dks blog er pt. ved at blive flyttet til sit nye layout på www.paapinden.dk.

Indtil videre er alle strikkeartikler, opskrifter samt ordbog flyttet med til det nye system, så her kan du gå på opdagelse med det samme. Som noget nyt er der oprettet et videogalleri, hvor alle videoer nu er samlet. Det betyder, at du nu kan gå på opdagelse i videoerne uden om artiklerne.

God strikkelyst

  • English
  • Dansk

Vasketavlen

Posted by KnittingDane on søn, 2012-12-30 20:24

En af udfordringerne ved at bo i et flereetagers hus er alle de trapper der følger med, og dermed også alt det vasketøj der skal slæbes op og ned af trapperne hver dag.

Drømmen på sigt

At få installeret en vaskesøjle der går fra 2. sal til kælder med luge på alle etager. Så er det bare at smide tøjet direkte ned i vasketøjskurven i kælderen.

Løsningen indtil videre

Tavlen, som vi fik i julegave fra storetøsen for nogle år tilbage, er nu endelig blevet taget i brug - og det som vasketavle. Ideen er at få ungerne til at hjælpe til med vasketøjet på en måde, så det også er sjovt at deltage i husarbejdet.

Tøserne får point for hvert stykke tøj de smider til vask (hvis de da rammer kurven, som står for enden af trappen). Hvert stykke tøj giver et givet antal point. Ungerne får 1 point pr. bluse eller buks, 2 point pr. undertøjsdel, 3 point pr. strømpe. Vi andre får kun 1 point pr. styk uanset. Tøserne kan fordoble deres point ved at stå helt henne ved bagvæggen når de kaster.

Og kastet bliver der. Tøjet bliver ligefrem indsamlet og inddelt i dit og mit inden det bringes til kastepladsen.

Så indtil videre synes de det er hyggeligt - og så bliver der tilmed øvet hovedregning til den helt store guldmedalje.

Vasketavlen

Tør jeg sige, at mor her fører stort. De forsøger at indhente mig, men det vil ikke rigtig lykkes Stortsmil

Kommentarer

Indsendt af Vibe den

Ha ha, hvor er det sejt Stortsmil Du kan evt uddele lejlighedsvise bonuspoint for at lære at sætte en vask over - det går jo ellers helt af sig selv, når de begynder selv at ville bestemme, hvad de vil have på - og yndlingsbukserne ligger til vask.

Indsendt af Lis den

Bare det fortsætter for jer også i det nye år, for når hverdagen melder sig er det måske ikke så sejt som nu. Men det lyder som en fin måde at få klaret vasketøjets rejse ned i kælderen.

Kh. Lis

Indsendt af KnittingDane den

Indtil videre har det fungeret nogenlunde helt fra oktober til nu. Men jo - interessen kunne måske godt dale på et tidspunkt. Så finder vi på noget nyt. På et eller andet tidspunkt lærer de jo også at tøjet kun bliver vasket, hvis det kommer i kurven Smile

Indsendt af Tina den

Jeg har fået vaskehul fra skab i badeværelset lige ned oven på vaskemaskinen, og nej hvor er det en fantastisk hjælp, men syntes bare at mængden af vasketøj er steget støgt siden, nu hvor mor ikke er inde over for at vurderer om tingene skal til vask inden det falder gennem hullet....

Indsendt af KnittingDane den

Ja det duer selvfølgelig ikke. Måske kan det hjælpe, hvis de får lov at lægge tøj sammen selv? eller selv hente det fra kælderen?
Eller måske skal man bare være glad for, at de er renlige Stortsmil