PaaPinden.dk

Hvorfor strikke? Ja hvorfor egentlig ikke?

 

 

 

INFO! PaaPinden.dks blog er pt. ved at blive flyttet til sit nye layout på www.paapinden.dk.

Indtil videre er alle strikkeartikler, opskrifter samt ordbog flyttet med til det nye system, så her kan du gå på opdagelse med det samme. Som noget nyt er der oprettet et videogalleri, hvor alle videoer nu er samlet. Det betyder, at du nu kan gå på opdagelse i videoerne uden om artiklerne.

God strikkelyst

  • English
  • Dansk

DIAMANTER fra tåen op

Posted by KnittingDane on tir, 2013-05-21 23:01

Så fik jeg endelig lagt sidste hånd på min første sokkeopskrift.

Jeg faldt straks for dette strukturmønster, da jeg strikkede det første par (hullede sokker). Mønsteret ændrer udseende afhængigt af, hvordan lyset falder på sokken.

Små diamanter var det første jeg så. Deraf titlen.

Denne gang droppede jeg selvfølgelig arvegarnet og hoppede på det pålidelige SISU fra Sandnes Garn.

Sokken er strikket fra tåen op med den magiske løkke. Opskriften er skrevet med en detaljeret gennemgang af sokken fulgt op af billeder undervejs. Som en bonus har jeg tilføjet en kort version af opskriften, der kan printes ud på en enkelt side.

Opskriften er skrevet til følgende størrelser:

Størrelser: Lille (Medium) Stor (Ekstra Stor)

Skostørrelser: 34-36 (37-40) 41-43 (44+)

Opskriften er at finde her: DIAMANTER fra tåen op

Og på Ravelry her: DIAMONDS from the toe up

DIAMANTER fra tåen op

Her den fine 'Slip Stitch Heel' (Hæl af Løftede Masker)

Her den fine slip stitch heel

Og så skal mor da lige hjælpes med at tage billeder - igen igen...

Se mor - jeg hjælper

Kommentarer

Indsendt af Vibeke Larsen den

Hvor er de flotte. Den hæl mp jeg lige studere. Jeg har strikket de seneste mange par med den hæl, hvor man slår garnet om næstsidste maske. Den hæl synes jeg virker godt, men jeg skal da lige prøve slip stitch metoden Wink

Indsendt af Britt den

jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad der menes. Hælespids med vendemasker. Har set din video og ok nu kan jeg - men nej. 1. Pind strik til der er 3 masker tilbage og så fold osv. 2. Pind strik vrang og osv. 3 pind strik til sidste maske - hvilken sidste maske? Jeg tror jeg har prøvet alt. Jeg kan ikke se, hvordan der bliver færre masker. Kan du hjælpe mig? Jeg er bestemt ikke nybegynder - men denne nød kan jeg ikke knække. Jeg har nok prøvet ti gange eller mere. Garnet er helt tyndslidt. Hilsen Britt

Indsendt af KnittingDane den

kan det være fordi du kommer til at strikke den sidste maske uden omslag? Der skal kun strikkes hen til den og så foldes garnet omkring den. Dvs at du strikker en maske mindre for hver gang du vender.